Praktijk voor Dans-Massage-Persoonlijke Ontwikkeling

Dansen

“Je mag dansen alsof er niemand kijkt,
liefhebben alsof je nooit gekwetst
zult worden,
zing alsof er niemand luistert
en leef alsof het de hemel op aarde is

Dans is geen competitie maar een Passie

Rolando Toro

Biodanza

In 2016 begon ik aan de opleiding tot biodanza facilitator. Biodanza is een prachtige tool om jezelf verder te ontwikkelen. Het gedachtengoed van Rolando Toro spreekt me aan. Wij zijn hier zijn om ons eigen levenspotentieel te kunnen openen en te gebruiken.

Wat is biodanza?

Biodanza betekent ‘Dans van het leven’. Bios= Grieks voor leven en Danza= Spaans voor dans. Een korte uitleg in mijn eigen woorden. Biodanza is een middel om plezier te beleven, om gezonder en expressiever te worden, meer open, gevoeliger te worden en waarbij je in een veilige omgeving een herprint kan maken van negatieve en/of moeilijke gebeurtenissen uit het leven. Dit doe je door oefeningen uit te voeren op verschillende soorten muziek. Dit doe je alleen, met anderen, in paren of in kleine groepjes en soms met een hele groep. Er wordt niet gewerkt met vaste passen maar met bewegingen die van binnenuit ontstaan. Er zit een opbouw in elke les. Het begin van de les is vaak heel actief (vitaal) en in het tweede gedeelte worden de dansen rustiger en ga je met je aandacht meer naar binnen. Het doel is zelfontplooiing en het verhogen van de levenskwaliteit door middel van vrije dans, muziek, beweging en expressie.

Door biodanza komen mensen al dansend als het ware terug tot de eigen kern. Je mag zijn wie je bent. Biodanza is tegelijk ook een groepservaring. Het stimuleert het gevoel van saamhorigheid. Door deze twee staten van zijn af te wisselen, groeit de eigen identiteit.

U kunt zich aanmelden door het contacformulier in te vullen (onder Contact) of een mail te sturen naar Irene@de-nieuwepoort.nl

Aan het einde van de biodanza-opleiding heb ik een monografie geschreven: ‘ Wat is de toegevoegde waarde van biodanza aan de hulpverlening?’. Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur me een mailtje (mailadres met link), dan ontvang je gratis mijn monografie.

Wacht niet langer en baan je eigen pad vandaag nog!

1 + 1 =