Praktijk voor Dans-Massage-Persoonlijke Ontwikkeling

Wie ben jij?

Ons echte thuis is het hier en nu

Thich Nhat Hanh

Dans is geen competitie maar een Passie

Rolando Toro

I dance to
Live
I dance to
Breathe
I dance to be
Free
I dance to be
me

JIJ bent degene met wie ik me wil verbinden. Geen doelgroep is me vreemd. Elke doelgroep heeft haar eigen uitdagingen, haar eigen moeilijkheden, haar collectieve thema’s. We zijn hier om van elkaar te leren, te erkennen en te herkennen om verder te kunnen groeien op ons eigen pad. Onderwerpen waar ik zelf in groepsverband ervaring mee heb opgedaan zijn: psychiatrie, seksueel misbruik, geweld, narcisme en psychosociale problematiek.

Hoe weet ik dat de tijd er nu wel rijp voor is?

Tijdens mijn slaap, voltrok zich het proces van rups naar vlinder. Dit ging als volgt: ik sliep, maar was helder en bewust aanwezig. Het voelde als een opsluiting in een ruimte. Eigenlijk was ik opgesloten in mijn lichaam en beperkt in mijn hele functioneren. Ik probeerde alles te begrijpen en te overzien en te bedenken. Alsof daar geen ruimte was voor heel zijn en gevoel. Ik zei tegen mijzelf: ‘Dit heb je al zo vaak geprobeerd en het levert alleen maar frustratie op, hier vind je geen antwoorden’. Opnieuw kwam ik bij mezelf uit en in mijn lichaam en het voelde als dode energie.
Energie die niet langer dient. Energie die stil staat. Energie die tegenwerkt. Energie die dik en stroperig aanvoelt.

Het leek alsof ik mijn vel verloor, alsof mijn huid losliet. Dit ervaarde ik ook 3-dimensionaal. Er volgde een gesprek met mijn ziel waar ik blij van werd. De boodschap probeerde ik te ontcijferen en te duiden: ‘ Jouw tijd is gekomen om mensen wakker te kussen’. Ze te laten weten dat ze meer zijn dan hun hoofd en lichaam. Je mag mensen op verschillende manieren aanraken en ze begeleiden in hun proces. Door zelf te gaan stralen, shinen, gaan mensen weer in zichzelf geloven en in hun toekomst. Je hebt je lang genoeg klein gehouden, je mag gaan staan en uitdragen wie je bent. Je hoeft niet meer op de achtergrond aanwezig te zijn. Je bent bijna 50 jaar en je hebt lang genoeg gezorgd en geleerd. Treed naar buiten en kijk in je zielentuin wat je al die jaren hebt gezaaid. Al die prachtige bloemen, kleuren en geuren. Geniet ervan en deel wat je wilt delen met wie daar voor open staat’.

En zo ontstond mijn missie, waar ik eigenlijk al de afgelopen 20 jaar mee bezig ben geweest, vooral op maatschappelijk gebied.

Wacht niet langer en baan je eigen pad vandaag nog!

4 + 11 =