Praktijk voor Dans-Massage-Persoonlijke Ontwikkeling

Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je het kunt zijn

Loesje

Mensen struikelen niet over bergen maar over molshopen

Confucius

Lomi Lomi

Lomi lomi is een Hawaiïaanse massage die op fysiek niveau werkt, maar ook doorwerkt op energetisch, emotioneel en spiritueel niveau. Deze stijl van lomi lomi wordt ook wel Temple Style genoemd, omdat zowel het lichaam als de ruimte waarin je werkt, wordt gezien als een tempel. Een lomi lomi ondersteunt je in jouw huidige proces, om zaken anders te zien of te doen, maar ook om een volgende stap in je leven te zetten. Je kunt het zien als een soort overgangsritueel.

Het is een vorm van lichaamswerk dat onderdeel is van de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiïaanse eilanden. Lomi lomi weerspiegelt de ritmes en bewegingen van de Hawaiïaanse natuur; het kabbelende water van de beekjes, de sprankelende watervallen en de krachtige oceaangolven. Tijdens deze sessie ervaar je dit ritme en deze flow van de natuur.

Het lichaam ervaart de liefdevolle aanraking, wordt rustig en komt weer in het eigen harmonische, natuurlijke ritme. Gebaseerd op de principes van Aloha, omvat lomi lomi mededogen, compassie en onvoorwaardelijke acceptatie en liefde. Het helpt je herinneren wie je bent in de volheid van je wezen.

Lomi lomi wordt uitgevoerd met het zachte deel van de onderarmen, op de klanken van Hawaiïaanse muziek en helpt je fysieke, mentale en emotionele stress los te laten 

 

De sessie

Tijdens een lomi lomi-sessie wordt er fysiek en met veel olie op de achter- en voorkant van het lichaam gewerkt. Tijdens een lomi lomi-sessie gaat discreet alle kleding uit en lig je onder een laken.

Het advies is om na de sessie niet te veel te praten en bij jezelf te blijven. In de uren na een sessie rust nemen om de sessie op je te laten inwerken.

De positieve effecten van massage

Massage geeft een heerlijke ontspanning maar is ook heel gezond.
Uit onderzoeken blijkt dat massage een uiterst doeltreffend middel is
om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te verbeteren.

10 redenen waarom massage zo gezond is:

Massage geeft heerlijke ontspanning. Maar wist je ook dat massage gezond is?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat massage een uiterst doeltreffend middel is om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te verbeteren.

Waarom is massage zo gezond? Hierbij geef ik je 10 redenen:

 1. Massage verbetert het immuunsysteem
  Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Hierdoor word je immuunsysteem versterkt. Minder snel ziek dus!
 2. Massage vermindert stress
  Massage zet je gedachten even stil. Je zit minder in je hoofd, en zakt in je lijf. Bezorgdheid, slapeloosheid en depressie worden minder. Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress. Hoe komt dat? Door massage wordt de productie van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.
 3. Na een massage slaap je beter
  Massage zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en dat de slaap zelf dieper is. Tijdens een massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat regelt melatonine en dat zorgt er voor dat je beter slaapt.
 4. Door massage komt het gelukshormoon vrij
  Door massage komen de stoffen serotonine en endorfine vrij, die ook wel de gelukshormonen worden genoemd. Ze zorgen ervoor dat je je blij, zorgeloos en prettig voelt. Ook kun je pijn beter verdragen.
 5. Na een massage zit je beter in je vel
  Massage bevordert een gezonde huid: je huid wordt elastischer doordat spanningen in het bindweefsel worden los gekneed. Ook de doorbloeding van de huid wordt beter. Hierdoor krijgt de kleur en de uitstraling van je huid een enorme boost! De persoonlijke aandacht, warmte en respectvolle aanraking zorgt ervoor dat jij je gewaardeerd en prettig voelt.
 1. Door massage worden gespannen spieren soepel
  Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden. Massage houdt de spieren soepel!
 2. Massage verbetert de bloedcirculatie
  Massage activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. De energiedoorstroming wordt bevorderd, waardoor het lichaam nieuwe energie krijgt! Bovendien wordt de bloeddruk genormaliseerd door massage.
 3. Massage verwijdert afvalstoffen
  Doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
 4. Massage zorgt voor een betere ademhaling
  Massage brengt je ademhaling tot rust. Je gaat dieper ademhalen, waardoor er meer verse zuurstof naar longen en hart gaat.
 5. Massage verbetert de concentratie
  Massage kalmeert je geest, waardoor je helderder kunt nadenken. Een heel goed idee om je eerst te laten masseren voordat je een belangrijke beslissing moet nemen!

Massage blijkt dus echt gezond te zijn!

Je wordt minder snel ziek, je slaapt beter en stress vloeit weg uit je spieren en hoofd.

M.a.w je wordt er gelukkiger van!

U kunt zich aanmelden door het contacformulier in te vullen (onder contact.aanbod) of een mail te sturen naar irene@de-nieuwepoort.nl

Wacht niet langer en baan je eigen pad vandaag nog!

7 + 1 =